Bismillah

Ligger just nu i sängen och kollar på en föreläsning, idag har jag en sån dag då jag går runt helt irriterad, kommer ihåg massa saker som har hänt och bara tänker. Så har låst in mig i rummet och får nog ligga här till irriterationen försvinner, jag hatar den här känslan speciellt under Ramadan då det är en månad fylld med glädje och förlåtelse. 
Quranläsningen går sådär helt ärligt, jag behöver verkligen en bok för nybörjare! Förstår inte varför jag aldrig kommer ihåg att köpa det, in shaa Allah ska kanske åka till London den 13 Augusti så får nog kolla in en islamisk affär därborta. Hoppas dom har det, efter jag har brytit fastan kanske jag ska gå runt, ta en promenad. Om jag har ork givetvis, 
ja...Har inte så mycket att säga. Mina dagar är tyvärr såhär tomma
 
 
 

This must be Thursday

Salam.
 
Min kompis åkte nyss hem, hon sov nämligen hos mig och det var kul. Vi bröt först fastan ute sedan gick vi till mig och hade dukat upp massa sötsaker och kollade på massa klipp på datan. Idag händer det inte så mycket, barnvakt idag så kommer bryta fastan helt ensam :( haha, så ska nog börja byta om ska till tvättstugan en snabbis.
 
Om någon vet några sjukt bra imaanboost föreläsningar snälla skriv nedanför. Behöver verkligen det just nu <3 

Oh Allah, The most Merciful, The most forgiving <3

Allah is the best thing we will ever get in our life. Don't try to throw Him away. He will be all that we have once everyone walk away.
 
Don't worry! Allah will never leave us alone. We are not alone. We will never be. Allah will never let us be alone. Chin up and smile!
 

Dr Zakir Naik

 
Grym video!!! 

Tired but happy

kom hem för ett par timmar sen, tog kusinen runt hela Stockholm. MashaAllah vacker stad måste jag säga. Avslutade kvällen med mat i en kebab ställe i Medis. Rolig dag men är helt slut. Ska nog kolla på föreläsningar, be sen sova <3

Family 💞

Idag så blir det en lugn dag som avslutas med  Iftar Amida Kolgrill som ligger i medis! Får se om det är öppet fortfarande då. Idag är det en av mina kusiner sista dag i Sverige, hon åker imorgon tillbaka till London. Blir tråkigt men har iaf resten kusinerna kvar här. Åh vad skönt det är att ha huset full med familj. Det skapar en sån otrolig bra stämning Alhamdulilah

Finding true happiness

Det är en sak som jag länge har grubblat över, är det bara jag eller känner ni aldrig att vad man än gör, hur man än gör det så är det aldrig tillräckligt! Du är knappt närheten av det du försöker uppnå, jag är en väldigt spontan person men samtidigt så vågar jag inte ta så många risker. Mitt dröm är ärligt talat att bara uppnå nåt värdefullt, inte basera hela mitt liv på att försöka göra andra nöjda osv. Jag vill ut i världen och utforska allt från kultur till hur dom lever, bara byta natur gång på gång. Här i Sverige så känner jag mig så instängd, om jag går ut i stan så hittar jag knappt nåt som passar in i min ''garderob'' alltså tillräckligt täckande. Ska jag gå äta nånstans, ingenting är halal. Listan är för lång, många systrar har alhamdulilah hittat ett sätt att leva i Sverige som passar in i muslimska vardagen. Good for them, men jag är inte alla systrar. Jag är jag, vad jag ogillar måste inte någon annan ogilla och tvärtom. 
 
Jag avskyr när människor börjar ta upp massa saker som dom tror kommer förändra det jag tycker, tyvärr livet är inte så. Jag vill bara hitta mig själv helt enkelt! Jag har ingen aning om vad jag håller på med just nu och har inte heller någon aning om det kommer fortsätta så livet ut. 
In Shaa Allah, jag lägger all min tillit på Allah swt eftersom Allah swt skulle aldrig någonsin svika mig! 
 
 

Malaysia..❤ One day In Shaa Allah

Living in a bubble

Har varit lite ut och in i bloggen, försökte göra ett inlägg per dag men tyvärr så har kom andra planer upp. Kusinerna kommer imorgon och mycket är på gång. In Shaa Allah så löser det sig!

SubhanAllah vilken värld vi lever i. Man börjar bli lite äcklad.....

Beautiful like diamonds 💎

Dr Ibrahim Dremali

 
SubhanAllah, vilken broder! Ligger i sjukhuset och kan knappt tala men ändå försöker sprida ut ISLAM! Vilken tankeställare, Alhamdulilah han mår bra nu. Men när man kollar på denna video, man tänker verkligen efter på hur lyckligt lottad man är att ha en god hälsa. Må Allah belöna den här mannen <3 Ameen. 

Äntligen!

äntligen fixade jag designen, dock så vet jag inte hur man tar bort den där <------ profilbilden men in shaa Allah ska försöka hitta en lösning, anyways ska sova nu är sjukt trött Assalamu Alaykum! 

Dessert 😋

Sååå gott!!

Ramadan Mubarak <3

Nu har den officiellt börjat. Min suhoor bestod av gröt med mycket kanel, mjölk, vatten och banan. Verkar kanske för mycket men om du ska fasta i 20 tim, din mage måste få i sig bra mat! Just nu är klockan runt 4 på morgonen och jag kan inte sova, de känns som att jag har för mycket grejer att tänka på. Vet dock inte på vad. 
Må denna Ramadan vara full med kheir, förlåtelse, dua och viktigaste: komma närmare Allah swt. Ameen.
Assalamu Alaykum wa rahmatullahi wa barakathu. 

countdown - Ramadan.

Ramadan om några minuter..rädd? SJÄLVKLART! Lång fasta, långa dagar osv men belöningen kommer vara enorm in shaa Allah. Vilket är såklart värt allt, jag och några systrar har gjort en liten challenge. Vi ska skippa all sötsak, fet mat läsk och sånt och endast äta nyttigt samt som efterätt ska det bli t.ex. vanilj kvarg med bär osv. Vi ska också träna, men endast light. Inget intensivt, eftersom vill absolut inte sova bort dagen så det är lika gärna att jag gymmar och sedan går hem och bryter fastan. Det är jag också mycket rädd för, man vet aldrig hur ens kropp kommer att reagera.  Den här Ramadan handlar såklart inte bara om träning utan också om min själ. Jag ska läsa Quranen och verkligen plugga Islam! Lära mig mer, göra mycket dua, lära mig så mycket kunskap så möjligt och bli av med så pass många dåliga gärningar så möjligt! 
RAMADAN MUBARAK!!
 
 
 

Jannah: Different Not Weird

 
This man, MashaAllah. May Allah enter him and his family in Jannah!
Ameen. 
<3

Another day, same routine

Salam
 
idag var de faktiskt första dagen jag vaknade ganska tidigt, runt tio ungefär och de kändes skönt. Känns som att hela dagen har inte blivit slösat på massa trams. Åkte till swedbank för att spärra ett utbetalt kort grej, jag måste bli van med att hantera pengar och papper. Jag är ju 18 haha, kommer få massvis med ansvarighet. Sedan gick jag hemåt, min lillebrosa flög idag till vårt hemland och de kommer va så lugnt här hemma. Att ha 15årig lillebrosa är ett helvete subhanAllah!! 
 
Så, Ramadan är beräknat att vara på onsdag! Känns lite bra eftersom nu kan jag förbredda mig mer för det. Dock så längtar jag till Ramadan som bara den, vem gör inte det?! 
 
Har inte så mycket att skriva om, så Assalamu Alaykum. 

Ramadan, my everything

Salam!
 
De va ett tag sen jag gjorde ett ordentlig inlägg, men har haft några konstiga dagar då jag har bara suttit hemma och gjort absolut ingenting. Vilket jag har fått sjukt mycket ångrest av, eftersom jag hade ju så många planer men så gick det åt skogen. 
Nog om det, Ramadan på tisdag in Shaa Allah och det känns overkligt. Ärligt talat, så känns det inte tufft att fasta så länge, eftersom de påminner mycket om förra Ramadan. Dock så ska jag göra några förändringar, som t.ex. inte äta så mycket sötsaker och sen vid Suhoor endast dricka ett glas vatten. Utan ska försöka ha ett balanserat måltid och äta gröt till exempel som Suhoor så att man slipper vara så hungrig. 
Taraweeh är nog de jag är lite skeptisk mot eftersom har ingen aning om min kropp kommer att orka eller ej. Men In shaa Allah Må Denna Ramadan ha en stor impakt i mitt liv och förbättra mig själv som en muslimah. Ameen. Samma gäller med alla mina syskon därute. 
 
Ska nog kolla på några föreläsningar till Fajr sen är det läggdags :) 

same thing errday

samma sak varje dag, inget nytt händer. Ramadan & kusinerna kommer nästa vecka. De enda roliga på hela sommarlovet.........tack så mycket sverige tack! 

RSS 2.0